KADANG-KADANG PENCERITAAN BOLEH MELEGAKAN PERASAAN.

Thursday, November 18, 2010

Bagus. Janji ditepati.

Salam Ceria Wahai Pengunjung Alam Maya! :)

Ada yang aku kenal betul, ada yang sekadar tulisan sahaja. Nama pun alam maya kan.

Ni ha. Sahaja menyokong Tuan Blog saya_arief buat contest pertama katanya. Bagus-bagus! Semangat inilah yang kita nak. Memberi hadiah. :P


Dia suruh kutuk. Takmo orang puji la tuh. nanti malu eah? Eceh! Haha. 

Isyh. Ada pula letak nama kontest "menambat hati saya_arief". Macam nak cari calon isteri sahaja lagaknya. Takpelah. Kamunya hak. Hak asasi setiap individu. 

Incek Arief ni suruh review blog hijau beliau.

Dari pandangan mata aku yang hampir rabun ni, blog dia comel. Macam mana ntah boleh terpergi ke blog dia dulu-dulu. Aku dah lupe. Tapi, memang cool je mata aku tengok. Sejuk mata memandang. Orang putih kata, environmental friendly. Macam kanak-kanak ribena pun ada aku tengok. Ayat-ayat dia pun sempoi. Haha. Sebab itu kot aku follow at first.

Dulu, dia takdanya letak gambar gajah dan burung biru tuh. Dianye header masa tu, hitam kalau tak silap aku dengan tulisan "saya_arief" berkotak-kotak. Sekarang ni lagi nampak macam mesra alam. Selain itu, background dia yang hijau itu yang menambat hati aku. Aeh?

Ada antara entry dia kadang-kadang buat aku geram jugak tau. Nak tahu kenapa? Ada satu hari itu, dia tetap nak update even tulis tajuk je. Menyampah aku. Haha. Perasan femes la tu. Tapi, memang dia femes pun kan?

Tapi, ada gak entry dia yang menceriakan hari aku. Contohnya, teka-teki Mickey Mouse tuh. Hahaha. Memang aku dah jadi cam orang giler duk ketawa sorang-sorang sampai tak ingat dunia. Bagi pengetahuan Incek Arief, aku ada pinjam ko nye teka-teki hari itu pekenakan kawan aku. Jangan risau. Aku cakap dari ko. Aku pun tak suka ciplak-ciplak. Aku gtau sumber teka-teki itu. Hehe. Suka tak? :)

Satu lagi, sikap menepati janji tu aku suka. Hari itu, dia dah duk canang kat blog dia nak buat contest segala bagai dan inilah hasilnya. Tahniah ye Tuan Blog.

Emm ini sekadar review semata. Aku hanya tolong memeriahkan sahaja. Harap ko jangan kecik hati kalau ada ayat yang cam tak best. Nanti, bertambah kecik lak hati ko yang sudah tersedia kecik tuh. Kalau tak puas hati, ko gtau aku eah. Haha.

Oklah. Selamat Malam. Semoga berbahagia ye. (n_n)

p/s: Kalau aku join contest, aku taknak duit RM50. Aku nak chocolate atau buku cerita. ;p

14 org berkongsi rasa:

saya_arief [REPLY]said...

haha..thanks taw..
ni kire join jugak la yer..
nanti aku update dalam list contestants.
accepted.

nunama [REPLY]said...

u're welcome. :)
main-main je ni weiyh.

nabilah_2908 [REPLY]said...

kalau menang suh la Arief tukarkan RM 50 tu dgn coklat yg berharga 50 ringt.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
AIDILADHA 1431H - PART 2

nunama [REPLY]said...

hahaha.
Kak Nabilah. Percayalah. Takkan menang punya. :)

sekamar rindu [REPLY]said...

salam.....singgah kali pertama..

contest yg best tu....

mohon follow ur blog

nunama [REPLY]said...

Terima kasih Cikgu Sekamar Rindu. :)
Cikgu join la sekali.

imanshah [REPLY]said...

wah pertama kali jumpa contest macam ni

imanshah [REPLY]said...

i mean contest yg buleh kutok2..haha kuntest yg tak perlu tag..apapun tabik kepada tuan punya contest yang rajin buat contest

nunama [REPLY]said...

haha mesti Incek Arief berbangga dan dan tersenyum lebar baca komen Cikgu Imanshah tu.
Join la sekali cikgu.

sekamar rindu [REPLY]said...

salam..

singgah pagi kat sini..

wannurfazrini [REPLY]said...

selamat menambat hati Arief ya . wish goodluck for you :)

nunama [REPLY]said...

wannurfazrini:
terima kasih ye. :)
kamu join la sama. hehe. memeriahkan dunia blogging. eceh! haha.

Zura [REPLY]said...

good luck nunamA

nunama [REPLY]said...

Terima kasih ye Kak Zura. :)
tapikan, kalau baca p/s saya kat atas itu, maksud dia bukan untuk contest pun kan? hehe..