KADANG-KADANG PENCERITAAN BOLEH MELEGAKAN PERASAAN.

Thursday, January 27, 2011

Happy Birthday Roommate!!! :)

Salam Ceria! :)

Yeayhh! kali ini bersiaran secara tak langsung sambutan hari jadi 2 orang room mate saya. 'Aieen pada 17 Januari hari itu dan Kak Ika pada 27 Januari. Kenapa tak langsung?? Sebab, saya da siapkan awal-awal dan publish secara scheduled. Hehe.

Hey kamu! Mungkin kamu terasa jauh, tetapi, kenangan itu cukup dekat dalam hati ini. (n_n)

wahaha~~

Aeh??!! Kenapakah post pada 27 Januari pula? 'Aieen tak kecil hati ke? Hehe.

Seharusnya ada special day pada hari ini.

Korang ingat lagi tak? Tak ingat pun takpe. Tak kecil hati pun. :P

27 Januari 2008 nilah aku dan Suliza Sumari plan surprisekan dorang berdua. Aku tak ingat la cuti seminggu ataupun sebulan before tu. Tapi yang pasti, naik cuti lah. Actually, plan kitorang sebelum cuti lagi. Dorang tak tahu pun. Nasib baik menjadi jugak kan Su? hehe.

Kitorang dah plan, buat-buat tak ingat besday 'Aieen dan wish Kak Ika gitu-gitu je. Wish pun sebab Kak Ika ingatkan. wahaha~ Kemudiannya, plan itu makin cantik pula apabila 'Aieen dan kak Ika pergi mandi pada waktu yang sama. Selalunya, 'Aieen suka mandi lambat. Mungkin dia letih sangat kot. Takpun, kecewa hentak-hentak kaki tengok aku dan Su wish dan ingat besday Kak Ika tapi konon-konon besday dia kitorang tak ingat. keh3. Jangan marah haa! Senyum-senyum. :)

Aku dah mandi awal-awal waktu tuh. Ape lagi, lekas-lekas kitorang prepare makanan, tempat duduk dan hidang-hidang semua. Kek dibawa khas dari Bukit Gambir, Muar. Bukan Bukit Gambir, Pulau Pinang ye. Haha. Kek coklat. Sangat comel ok! Yang paling penting, sedap. Pandai Su pilih.

Pastu kan, tetibe pintu diketuk dari luar. Aku jerit je dari dalam.

Aku: "Sape?"
'Aieen: "Bell. Bukala pintu. 'Aieen nih."
Aku: "jap-jap." Sambil aku gelabah dalam tu dengan Su.

Call Hajar, Sida, Syaza (budak-budak bilik depan) suruh dorang borak-borak dengan 'Aieen.

'Aieen: "bell!! Su!! Bukalah pintu nih!"

Pastu sokseksoksek aku dengar Hajar dan Syaza panggil 'Aieen masuk bilik dorang. wahaha~ Lakonan yang mantap. Terima kasih! hehe.

Dah nak siap kemas....Tiba-tiba pintu diketuk lagi. Kali ini, aku tak tanya, aku terus buka pintu. tengok-tengok Kak Ika di luar bilik. Mata kami bertembung dan muka aku terkejut. Tanpa kata, aku terus tutup pintu semula. Kak Ika keep knock the door sambil jerit-jerit nak nangis. hehe.

Perghh!! Kak Ika mesti sure-sure terasa punya. Mana taknye, aku tutup pintu tanpa signal papepun. Hahahaha. And yes! She was. Huhu. Maafkan saya. :'(

Su call Hajar ajak 'Aieen kembali ke bilik kami semula.

Pastu, aku dan Su get ready kat depan pintu sambil pasang telinga dengar suara 'Aieen dah keluar dari bilik depan. Dengar je suara 'Aieen, kitorang buka pintu dan jerit.........

SURPRISE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

happy birthday to 'Aieen dan Kak Ika
happy birthday to 'Aieen dan Kak Ika
happy birthday to both of you
happy birthday to 'Aieen dan Kak Ika

hehehe. Pastu kitorang pun makan sama-sama. Bercerita itu dan ini. Takde ye adegan baling-baling tepung segala. Kitorang kan budak baik. Hak3. Gambar masa tuh, sangat happening giler. Gambar terpaksa dicensored sebab aurat antara wanita sahaja. hahaha. Rindu lah kat korang. Huhu. Semoga ukhwah kita kekal selamanya. InsyaAllah. :)

My Memories. :)

12 org berkongsi rasa:

azana [REPLY]said...

hepi bufday 2 ur frenz..)

nunama [REPLY]said...

thank you. (n_n)

p/s: tolong jwb bg pihak mereka. hehehe

nabilah_2908 [REPLY]said...

hehe...sure Aieen dgn Kak Ika terharu sngt2 kan.. ;)

masa nk tunggu Aieen dtg ke bilik..Kak Ika tu masih tunggu depan pintu ke..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
SAKIT GIGI

nunama [REPLY]said...

Kak Nabilah:
hehe ye kot. ;)

Aah. hahaha. Kak Ika tunggu depan pintu sambil ketuk pintu. wahahaha~~
kejam kan kitorang? ;p

NuSaNa NoSa 91 [REPLY]said...

sweetnya.. smbut la besday keen camni gk nunama.. hik3~ ^_^

nunama [REPLY]said...

Keen:
hahaha. boleh je. bagi alamat please.
hik3. ;p

NuSaNa NoSa 91 [REPLY]said...

nk alamat rumah ke atau alamat hostel?? he3~ ^_^

nunama [REPLY]said...

alamat rumah la. mana tahu boleh pos terus hadiah perkahwinan nanti. hehe. bagi ea. :)

eensalleh [REPLY]said...

menangis baca entry tu.

nunama [REPLY]said...

'Aieen:
hehe. nangis kejap je tau. jangan lama2 sangat. nanti bengkak mata tu. dah tak kacak. hik3. ;)

p/s: maafkan kitorang tau sebab x wish masa tuh. mmg sengaja. huhu.

Anonymous [REPLY]said...

Laaaa.. ado belog ghopenye membe-ku ini... hahahaa... bell,awak ade simpan lagi eh gamba beday kak ika ngan ain? kalau ade lagi, send through emel k.. ;p -su-

nunama [REPLY]said...

Su:
adeeehh! haha. terkantoi sudah. ;p