KADANG-KADANG PENCERITAAN BOLEH MELEGAKAN PERASAAN.

Friday, October 8, 2010

kisah hidup PakCik Bas

Ok. Aku tahu aku busy.
Tapi, mestilah pelik. Sebelum ini, aku ada cerita 'hot' story kat korang pasal PakCik yang memakai cermin mata hitam dan diberhentikan.

Pastu, tetibe aku cerita PakCik lain tak memberhentikan bas apabila aku melambaikan tangan. Takpelah. Mungkin salah aku. Aku lambai kejap je kot. Dan mungkin tak tinggi. Lepas ini, aku kena lambai tangan sampai PakCik itu berhenti betul-betul depan aku. sambil keluarkan dua jari menunjukkan simbol 'peace' ;p Haha. Ops! Maaf.

Ok. Kamu semua nak tahu, tiba-tiba kami semua dikejutkan dengan borang survey dari dotdotdot yang soalan dia lebih kurang macam ini:

1. Adakah anda berpuas hati dengan perkhidmatan bas komuter USM?
    (   ) Ya          (   ) Tidak

2. Adakah anda bersetuju sekiranya kami menggantikan syarikat bas yang ada sekarang?
    (   ) Ya          (   ) Tidak

3. Adakah anda.......ape ntah, aku tak ingat dah.
    (   ) Ya          (   ) Tidak

Jika anda menjawab Ya atau Tidak pada soalan 1, sila berikan alasan.
_________________________________________
_________________________________________

Kesian kat PakCik-PakCik itu. Kalau owner syarikat dah bertukar, sure-sure lah mereka kehilangan sumber pendapatan. Sudahlah kegawatan ekonomi sedang melanda sekarang ini. Sabarlah PakCik. Jangan risau. Kami sentiasakan doakan kebahagiaan Pakcik.

Tapi, satu je kami minta, PakCik janganlah bawa laju sangat. PakCik janganlah masam sangat. Kalau dahulu, kami cakap "terima kasih" (tanda penghargaan kami yang kecil kerana menghantar kami ke dewan-dewan kuliah dan bilik tutorial), PakCik mesti akan balas dengan ucapan "sama-sama". Tapi sekarang, tidak ada lagi.

PakCik.....PakCik jangan sedih-sedih ya. PakCik jangan marah-marah juga. Nanti cepat tua.

Korang rasa, apa kesudahan PakCik Bas ini?
Pada pendapat korang, patutkah kalau tukar syarikat?

Aku ada pendapat aku, mungkin lain kali aku share.
p/s: Mungkin sebab itu kot, PakCik-PakCik ini mogok.

2 org berkongsi rasa:

nabilah_2908 [REPLY]said...

tk boleh slh kn penumpang jika tk puas hati dgn driver bus yg ada sekarang...

kalau dia sedar dia perlu jaga periuk nasi...xkn di buatnya perangan mcm sekarang...tul..? :)

kalau akk tk puas hati...mmg akk akn ckp tk puas hati..huhu... masa ni la aduan kita di dengar.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KERANA SEEKOR LIPAS

nur [REPLY]said...

hehe terima kasih kak Nabilah atas kesudian memberikan pendapat dan pandangan. =D