KADANG-KADANG PENCERITAAN BOLEH MELEGAKAN PERASAAN.

Saturday, April 2, 2011

Bila Masalah Datang Bertimpa

Salam Bahagia!! :)

Ah! Walau apepun terjadi, hati harus kuat. Banyak lagi benda lain perlu dan harus difikirkan.

Tarik nafas.....tarik nafas......tarik nafas... Hembus pelan-pelan.

Sakit dan masalah sendiri. Tiada siapa yang peduli apabila mereka pun punya masalah yang harus diselesaikan. Apa yang mampu, cari ketenangan diri untuk selesaikan dengan cara yang paling baik. *hopefully*

Aku, bila sampai rasa tak boleh nak cope with that problem, aku memang akan menangis. Menangis yang banyak. Dalam satu waktu yang tak la lama sangat. Cukup-cukup untuk merasa kelegaan.

Perit. Siapa tahu kena pisau tajam sampai keluar darah tu? Haa. Macam itulah rasanya.

Orang mungkin nampak, "hepy je budak nih", "aeh, dia tiada masalah ke?"

Wohoo!! Di dalam hati, siapa yang tahu.

Tapikan, bila aku sudah puas menangis, tiba-tiba macam tiada apa yang berlaku. Adeiyh!!

Hahaha. Aku pula rasa pelik. *sambil garu2 kepala*

Rasa nak senyum sahaja berhadapan dengan masalah. Harap hati kuat. Ini serius! :)

Crying isn't a show of weakness in the moment. It's a sign of being too strong for too long.
-ohteenquotes via twitter-

8 org berkongsi rasa:

tot tot kecik [REPLY]said...

salam..

kan tot da pesan..masalah itu adalah peneman yg paling setia dlm kehidupan kite..wlu mcm mana kte lari skalipn, ianya tetap akn dtg kt kite..kn sweet mslh tu..? :p

tp pape pn nunama kne kuat..be strong and smile always.. :)

tot tot kecik [REPLY]said...

salam..


sbnrnye kn tot maleh nk set to evryone..huhu..

nnt klu tot rajin, tot ubah ye..
klu x, nunama tgglkn link..nnt tot add len k.. :)

tot tot kecik [REPLY]said...

salam..


da tukar..!!yeay bleh la add.. :)

nabilah_2908 [REPLY]said...

terasa lak...huhuhu....

dalam erti kata lain..makan dalam...secara luaran..org nmpk kita happy...ok je...

dalaman...? hanya kita jer yg tau...bila dah tak tahan sngt..menangis.....

faham rasanya apa yg Nur rasa...

lepas dah nangis..sure rasa lega kan..?

lepas tu..otak mula berfikir secara normal semula...cuba cari jalan penyelesaian....tak pun jalan keluar dalam satu2 masalah itu.... :)

senyum lah..selagi mampu.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak ;
JOM UJI MINDA-JAWAPAN

nunama [REPLY]said...

Cik Tot:
smile selalu. Thx Tot. :)

nunama [REPLY]said...

Kak Nabilah:
hehe. kan? menangis itu ubat juga kdg2.

yeaaah! senyum. (n_n)

azana [REPLY]said...

menangis lah.. sekiranya ia dapat meredakan rasa sakit d hati...

nunama [REPLY]said...

Azana:
hehe. thank you dear. (n_n)