KADANG-KADANG PENCERITAAN BOLEH MELEGAKAN PERASAAN.

Thursday, March 24, 2011

Cerita

Salam Ceria! :)

Hehe ok-ok. memandangkan lagi 6 minggu nak habis praktikal ini, mohle hambo cite sikit-sikit tugasan yang hambo laksanakan.

Aku diberi tugasan kerja lagaknya seperti Research Official (R.O). Perghh! Kalau dapat gaji betul ni, heaven giler. Boleh beli blackberry ke takpun iPhone sebiji. Kalau dapat gaji la. Haha. Ni tak dapat gaji, so, diam-diam sudah. ;p

R.O ini macam kena invent atau produce new product la. Alahaiii. Aku ni, belajar pun tak habis lagi. Ada juga subjek yang yang penting, kitorang kena ambil masa Tahun 4 nanti. So, ilmu itu, tersangatlah cetek. Pengalaman pun kurang. Dalam resume, kemain lagi tulis, "ability to work without supervision". Wahaha~

Emm ok-ok. Aku akui. Aku memang boleh lakukannya bersendirian. Tapi, still, i need support from others who can give her/him opinion. That's will make me stronger and more confidence. (n_n)

Eceh!

Haha. Tak kisahlah. Benda itu semua, aku sudah lalui. Alhamdulillah. Kini, tinggal menganalisis makanan di makmal kimia dan mikrobiologi sahaja. Yuhuuuu!! Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Amiin.

Nak tahu tak produk ape yang aku invent??

...PINEAPPLE FLAKES...


Dia: mamabila buat apa?
Aku: kerjalah. takkan bermain-main kot. haha
Dia: haha yelah. buat produk apa?
Aku: Flakes.
Dia: aeh. Boleh ke mamabila buat?
Aku: amboi! Ingat mambila reti masak air jeke? Hahahaha
Dia: Haha. Ingatkan macam tu je.
Aku: Tengoklah mak sedara siapa ni. *nada berlagak*
Dia: Ceeeh!

6 org berkongsi rasa:

Tulip [REPLY]said...

nur praktikal kat mana? menariknya pengalaman jadi R.O. wlaupun sekejap. hehe

nunama [REPLY]said...

Kat MPIB. hehe.

macam2 ragam. kena marah. kena tegur. kena banyak bersabar. lumrah kehidupan bekerja. :)

nabilah_2908 [REPLY]said...

biasanya ada corn flakes..skrg ni ada pineapple pula...

bestnya..menjadi tak...? apa rasanya..sedap..? haih bnyk tnya lak..hehe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KESAN KOMEN MELALUI EMAIL

nunama [REPLY]said...

hehe.
aah. tapi, x sesedap corn flakes la.
hand made.

tak guna machine cam syarikat2 besar tuh.

rasanya cam kerepek pun ada juga.

menjadi selepas 13 kali trials. hehe. (n_n)

p/s: nanti, kita boleh ajarkan kalau nak. tapi, leceh sket nak buat. :)

eensalleh [REPLY]said...

nanti buatkan utk kita ehhhh

nunama [REPLY]said...

insyaAllah.
tapi, kamu sediakan bahan dia tau. keh3. ;p