KADANG-KADANG PENCERITAAN BOLEH MELEGAKAN PERASAAN.

Tuesday, December 28, 2010

Aku Nak Bercerita Sahaja

Salam Semua! :)

Oh. Ada macam-macam cerita aku nak beritahu.

Pertamanya, memang sah seperti yang diperkatakan oleh Dr Nurul sidang 2011/2012 bermula bulan September! Aduuuh. Aku kena fikirkan jalan untuk memanfaatkan masa dengan benda yang berfaedah. Pergi mencari kerja mungkin. 4 bulan kot! Harap-harap, naik cuti nanti, minda aku tak terkejut untuk menerima pelajaran. 4 bulan praktikal, 4 bulan cuti. Memang giler. Cuti sepuasnya.

Keduanya, orang kata, praktikal ni senang je. Lagi-lagi macam aku ni. Dapat kat kerajaan. Tak banyak kerja. Yeke? Oh ye! Aku tak dapat elaun. Huhu. Macam hujung minggu tu, aku nak keje je. Tak kisahla keje kat mana-mana. Asalkan halal dan dapat duit. Biasiswa aku, katanya, dapat lewat sedikit. Bulan Februari. Perghhhh! Aku kena ikat perut ni. Badan dahla kurus, bertambah kerempeng nanti. Sian tak aku?

Ketiganya, aku risau kat kawan-kawan aku di USM. Aeh? Perlu ke aku risau? Haruslah perlu. Aku sudah meninggalkan tugas dan tanggungjawab aku kepada mereka semua. Aku harap mereka mampu terus memperjuangkannya walaupun tanpa aku. Aku tahu, sebelum ni, dorang rely kat aku. tetiba, aku takda. Huhu. Harap-harap, semua program berjalan seperti biasa. Aku yakin dorang boleh!! Yeaaayhhh!! Please... Jangan buat aku serba salah.

Seterusnya, aku masih tak jumpa lagi cabel camera aku. Ntah kat mana aku sumbat masa packing barang ritu pun aku dah lupa. Banyak gambar-gambar tergendala untuk di'upload'. Terutamanya, surprise present dari Kak Nabilah dan teman aku. Bercerita tanpa gambar, macam tipu ke? Takkan. Cuma boring sikit. Ea?

Lain-lain, aku dah keluar dari rumah untuk berjuang di medan pekerjaan sekejap. Huhu. Sedih giler tinggalkan Puan Ummi dan Incek Abah di kampung. Eleh! Mesti korang cakap, "macam tak biasa". Kali ini, adala hal yang sentimental sikit. Huhu. InsyaAllah. Kalau takda hal, setiap minggu atau dua minggu balik sana. Doakan semoga semuanya baik-baik sahaja ok. Thank you.

Emm kemalasan meng'update' di blog. Tapi, kerajinan melawat blog-blog korang. Korang memang best!!
Xie xie ni men!! (n_n)

7 org berkongsi rasa:

NuSaNa NoSa 91 [REPLY]said...

4 bulan cuti?? lamanya.. knp?? ^_^

nunama [REPLY]said...

keen:
sidang hadapan naik bulan September.
praktikal habis awal bulan 5.
huhu. lama giler.
xpela. bg cuti lama sikit. :)
errr~~

nunama [REPLY]said...

rasanya kali ni je rasa perubahan tu.
sbb baru rombak.
next sidang da ok semula.
kot.
hehe. :)

nabilah_2908 [REPLY]said...

dh mula praktikal eh..? dpt kat mana..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
VACATION 2010

nunama [REPLY]said...

Kak Nabilah:
dpt kat Lembaga Nanas. huhu.
seb bek ada kakak. boleh tumpang2.
hehe. :)

azana [REPLY]said...

ow.. kamuu praktikal ek.. dlu sy praktikal time cuti sem.. x bes r.. abes praktikal abes la cuti..hehe

pape pn samat berprakl...=)

nunama [REPLY]said...

Azana:
hehe kamu course 3 tahun kot.
huhu saya 4 tahun. tu yg dia ambil satu sem untuk buat latihan industri.
adeiii.

hehe ok2. Thank you! (n_n)